Documentaire over de dood van acteur Robin Williams in de maak

De Britse televisiezender Channel 5  gaat een documentaire maken over de dood van Oscar-winnaar Robin Williams. Eerder maakte de serie Autopsy een aflevering over de dood van Elvis Presley, Anna Nicole Smith en Michael Jackson.

De acteur, bekend van Good Will Hunting, wordt gespeeld door de Franse acteur  Alain Poudensan. Hij is een professionele Robin Williams – lookalike die eerder al in enkele pornofilms meespeelde. Poudensan heeft een website waar  je hem kan vragen  op een verjaardagsfeestje of een bedrijfsfeestje als Mrs. Doubtfire, één van Williams meest bekende rollen.

Robin Williams werd op 11 augustus 2014 dood teruggevonden in zijn huis in Californië. Zijn dood was het gevolg van zelfdoding. Volgens zijn vrouw had de komiek een zware depressie en leed hij aan de ziekte van Parkinson. Hij had in het verleden ook een drank en drugsverslaving.

Op Twitter lieten fans weten niet gelukkig te zijn met de documentaire. ‘Vanaf nu kijk ik niet meer naar Channel 5’ , ‘Het is afschuwelijk’ en ‘Het is veel te vroeg’ zijn maar enkele reacties van de verontruste fans.  Een vriend van de familie hoopt dat mensen niet zullen kijken naar  de Britse documentaire. ‘het is beschamend voor zijn vrouw en zijn familie.’