Harry Potter-acteur Matthew Lewis wil spin-off rond eigen personage

Iedereen kent de personages van Daniel Radcliff, Emma Watson, en Rupert Grint. Maar wie is Matthew Lewis? Het slungelachtige personage van Marcel Lubbermans (Neville Longbottom), die opgroeit met zijn grootmoeder. Hij werd een wereldster nadat J.K. Rowling haar boeken verfilmt werden.

Toen de Britse radiozender Radiotimes op maandagochtend hem vroeg of hij het zag zitten om in een spin-off film rond zijn personage te acteren gaf hij een opmerkelijk antwoord. “Ik wil zeggen dat ik het zou overwegen, maar ik denk dat ik sta te springen als het echt zou gebeuren,” zegt een bescheiden Lewis. Zelfvertrouwen heeft hij wel, op vijfjarige leeftijd is hij beginnen acteren en hij is al ettelijke malen op de Britse televisie geweest. Hij bezoekt regelmatig de fansites van Harry Potter zoals MuggleNet, waar hij meedoet aan webchats. Hij heeft ook meegedaan aan de podcast MuggleNet/The Leaky Cauldron.

“Het jeukt nog niet hoor,” gaat de 25-jarige acteur voort. “Maar ik zou het zeker overwegen. En het echt een eer vinden als ik ervoor gevraagd zou worden.”  Naast de Harry Potter-saga heeft hij in geen enkele film gespeeld, enkel in televisieseries. Momenteel speelt Lewis in een BBC-serie en zegt zijn personage uit de filmreeks niet echt te missen. “Ik heb er ontzettend van genoten, heb nog nooit zoveel plezier gehad als acteur.”

Hij is niet het type om zichzelf te aanbidden op het scherm. “Ik vond het echt een drama om mezelf terug te zien, gewoon een nachtmerrie. Maar ik kan nu de nieuwe films zien zonder ook maar een beetje nerveus te zijn over mijn eigen optreden.”

De fans wachten vol ongeduld op een vervolg van Lubbermans’ heldendaden. We weten dat hij hoogleraar Kruidenkunde is geworden in Zweinstein. Zou het niet leuk zijn om nieuwe avonturen te kunnen meemaken in het kasteel?