The Walking Dead weigert bekende Amerikanen als figuranten

Michael Cudlitz, die de rol van Abraham speelt in The Walking Dead, en Ben McKenzie bleven na de opnames van Southland goede vrienden. Beide mannen zouden graag weer met elkaar samenwerken en Cudlitz stelde dan ook voor dat Ben als zombiefigurant zou spelen in de succesreeks waar hij zelf een van de hoofdrollen speelt.

Ben was er meteen voor te vinden, maar de makers van de reeks weigerden het voorstel. “Er zijn er al veel geweest die een korte cameo in de reeks wilden als zombie, maar we kiezen nooit bekende mensen om te dienen als figurant,” zei Gale Anne Hurd, de producer van de show.

“Dat heeft er allemaal mee te maken dat bekende Amerikanen dan zullen melden dat ze te zien zijn in een aflevering als zombie, waarna hun fans de hele aflevering naar hun idool zoeken en geen oog meer hebben voor het verhaal en de personages die er echt toe doen in de show. De walkers zijn een onderdeel van de reeks, maar we leggen de focus liever niet op hen. Onze reeks draait om de karakters van de groepsleden die trachten te overleven in een wereld waarin dat bijna onmogelijk is.”