Populaire Assassin’s Creed film in productie

De film Assassin’s Creed is na vier jaar eindelijk in productie. Ubisoft werkte al sinds 2011 aan een filmversie van het gelijknamige game. De productiemaatschappij New Agency gaf haar goedkeuring. Ubisoft CEO Yves Guillemot: “Dit is een zeer belangrijke mijlpaal voor het project en voor ons team.” De film werd al enkele keren uitgesteld door het herschrijven van het script.”

Michael Fassbender  is sinds 2012 gelinkt aan de film als acteur en als producer.”We willen het spel absoluut respecteren. Er zijn zoveel leuke elementen in de game maar we kunnen onmogelijk alles gebruiken. We willen ook een eigen versie brengen van het spel.” De acteur voegt er nog aan toe: “Ik heb het spel nog nooit gespeeld maar toen ze mij het achtergrondverhaal vertelden, was ik meteen verkocht.”

Er werd ook bekend gemaakt dat de Franse actrice Marion Cottillard, bekend van de film Taxi, deel zal uitmaken van de film. Welk personage ze zal spelen is nog niet geweten, wel zal ze , net als Fassbender, in meerdere films verschijnen. De Australiër Justin Kurzel zal de film regisseren. Dit is een snelle reünie voor de drie kopstukken. Marion Cottillard en Michael Fassbender spelen respectievelijk lady Macbeth en Macbeth in de nieuwe film, gebaseerd op het toneelstuk van Shakespeare, van regisseur Justin Kurzel Macbeth.

Veel is er nog niet geweten over de film. De film zal de structuur overnemen van de eerste twee Assassin’s Creed -games. Dit betekent dat één verhaallijn in het verleden is en een andere in het heden. De twee verhaallijnen in de film zullen met elkaar verweven worden. Michael Fassbender speelt in het verleden de Spaanse Assassijn Aguilar de Agarorobo. In het heden speelt hij gevangene Lynch. De twee verhaallijnen zullen in de film met elkaar worden verweven.

De film wordt verwacht tegen eind december 2016.