Mark Zuckerberg heeft ruzie met buren over privacy

Over de privacyinstellingen van Facebook is de laatste tijd al veel gezegd. De website heeft al meerdere keren zijn gebruikersinstellingen aangepast. De veranderingen gaan vaak ver en zijn soms ook niet goed voor de privacy van zijn gebruikers. Ook Facebook-oprichter Mark Zuckerberg  is gesteld op zijn privacy. Zo heeft Zuckerberg al jaren ruzie met zijn buren juist omwille van zijn privacy.

Mark Zuckerberg kocht in 2013 voor 38 miljoen euro vier aangrenzende huizen. Zo wou hij zijn  privacy – en die van zijn vrouw- beschermen. Vastgoedontwikkelaar Mircea Voskercian mailde in 2014 naar Zuckerberg dat hij zou bouwen in zijn tuin. Het huis zou een rechtstreeks zicht hebben op het huis van de miljardair en op de slaapkamer van de Facebook-gigant.

Uit mails bleek dat de buurman  Zuckerberg chanteerde. Eerst wou  hij nog verkopen maar wanneer het bod van Zuckerberg niet genoeg bleek, kwam de echte miserie. Voskercian wou via de Facebook-baas machtige tech-miljardairs ontmoeten. Zuckerberg zou hem moeten helpen om zijn huizen en bouwprojecten voor te leggen aan zijn werknemers. De vastgoedmakelaar wou ook een band opbouwen met zijn rijke buur. Alleen zo zou Mark Zuckerberg meer privacy hebben.

Volgens de buurman zou de Facebook-oprichter uiteindelijk akkoord gegaan zijn met zijn deal. ‘Er staat wel niets op papier’ aldus Voskercian. Zuckerberg en zijn vrouw spreken dit tegen. De zaak moet nog voor de rechter verschijnen.