Top 5 Valentijn films die je moet zien

Wat kan je beter doen dan languit in de zetel liggen en een film kijken met je geliefde om Valentijn te vieren? Maak je niet druk met z’n tweetjes, blijf rustig thuis. Zet een van deze vijf films op en je avond is weer goed. Hierna ben je weer vertrokken voor een liefdevol jaar.

1. Amelie

Iedereen wilde na het zien van deze film naar Parijs, en iedereen leerde piano spelen dankzij de soundtrack van Yann Tiersen. Amélie charmeerde in 2001 iedereen met deze verrassende internationale hit. Schattige Audrey Tautou speelt de ietwat sociaal ongemakkelijke serveerster Amélie.

Ze ontdekt dat haar doel in het leven is om mensen te helpen, het liefst anoniem. Er zitten veel kleine grapjes in de film waardoor het leuk blijft om ‘m opnieuw te kijken. Aanvankelijk zou Emily Watson de rol van Amélie spelen, maar die zei af waarna de regisseur Audrey Tautou vond via een filmposter op straat.

2. Love Actually

Dit is het verhaal van acht verschillende stellen en hoe zij omgaan met hun liefdesleven. Uiteindelijk komen de verschillende verhaallijnen samen, typisch zou je denken. Maar de film is heel slim uitgedacht. Het is genieten van begin tot einde. Het verhaal speelt zich af tijdens Kerstmis in Londen en er spelen veel bekende Britse acteurs in mee.

3. Ps I Love You

Gerry en Holly leven een gelukkig leven tot Gerry plotseling overlijdt aan een hersentumor. Kort na zijn dood ontvangt Holly brieven en ingesproken berichten van Gerry waarin hij haar opdrachten geeft. Dat zorgt ervoor dat haar leven er totaal anders uit gaat zien.

4. Alles is liefde

Het lijkt wel het favoriete script voor een regisseur als hij Valentijn films maakt. ‘Alles is liefde is wederom een liefdesfilm met vele verhaallijnen, die zich afspeelt in de Sinterklaastijd. Klaasje is gescheiden nadat haar man is vreemdgegaan met de juffrouw van hun kinderen. Kiki droomt van de prins op het witte paard maar daarvoor in de plaats ontmoet ze Valentijn die verkleed is als zwarte piet. Badmeester Victor gaat trouwen met zijn grote liefde Kees die ineens twijfels krijgt over hun relatie.

https://www.youtube.com/watch?v=UMIxFrgrLTo

5. Moulin Rouge!

‘Last’ maar zeker niet ‘least’. Dit is dé te kijken film voor vanavond. De sexy vertoning van Nicole Kidman met haar felrode lippen zal niemand onberoerd laten. Ewan McGregor is een sloeberige schrijver die verliefd wordt op Nicole Kidman, een soort ‘prostitué light’. Hij leert haar wat echte liefde is, en krijgt in ruil daarvoor syfilis. De film heeft alles: Griekse mythologie, muziek, opera en allerlei popliedjes. Prachtig tragisch!