Tiany Kiriloff : Eigenzinnige fashionista, bezorgde moeder en slimme zakenvrouw

Tiany Kiriloff is meer dan een knappe, exotische verschijning. Ze heeft samen met haar wederhelft Didier Engels – de helft van het Belgische dj-duo Hermanos Inglesos – twee prachtige dochters, Yelena en Eloise. En deze week kondigde ze aan dat er een derde kind op komst is. Op professioneel vlak is ze de drijvende kracht achter het online mode- en lifestylemagazine Belmodo.tv. Metro strikte haar voor een gesprek over mode, Valentijn en het moederschap.

Tijdens haar televisiecarrière bij de Vlaamse Mediamaatschappij mocht Tiany voor haar eigen modeprogramma Alive.Style op jacht naar de nieuwste modetrends in binnen- en buitenland. Toen het programma werd stopgezet in 2008, maakte ze van de nood een deugd en richtte ze met Belmodo.tv haar eigen online kanaal op. Hier kon ze ongestoord haar eigen modereportages brengen én haar passie delen met andere fashionista’s. En met succes. Bijna zeven jaar later zijn er bij Belmodo.tv al acht mensen aan de slag en houdt Tiany de vinger aan de pols van een intens veranderende modewereld.

«In november worden we al zeven jaar», vertelt Tiany enthousiast. «En intussen zijn we ook in zee gegaan met uitgeverij en productiehuis Borgerhoff & Lamberigts om onze multimediale ambitie te ondersteunen. Belmodo is niet alleen een blogazine, het is ook een Creative Fashion Content Agency geworden. Dat betekent dat we werken in opdracht van nationale en internationale merken om volledige producties te realiseren. Naast video en online is het niet uitgesloten dat we ons ook wagen aan ‘print’. Het is niet de bedoeling om met wekelijkse of maandelijkse magazines uit te pakken, maar ik geloof wel in mooie, informatieve boeken zoals koffietafelboeken.»

Hoe is het om als moeder van twee dochters nog zo’n drukke carrière te hebben?
«Ik denk dat dat allemaal een beetje ‘overrated’ is. Heel veel andere mama’s doen dat per slot van rekening ook. Het is gewoon een kwestie van organisatie, goede afspraken maken en geduld hebben.»

Je bent een icoon voor dames die van mode houden. Hoe ga je daarmee om?
«Via social media krijg ik inderdaad behoorlijk wat feedback. Ik vind het altijd heel charmant als mensen op me afkomen om hun ervaring met mij te delen. Maar ik relativeer het ook. Ik hou van mode, maar soms sla ik de bal volledig mis. Ik vind dat je vooral plezier moet kunnen maken en soms eens op je bek moet durven gaan.»

Hoe bedoel je?
«Ik zal wel eens een combinatie gedragen hebben die in de ogen van iemand anders niet bijster geslaagd is, ook al ben ik zelf van het tegendeel overtuigd. Ik geloof niet in moderegels. Wat ik vaststel is dat je toch moet uitgaan van het motto ‘never say never’. Als je zegt ‘ik ga nooit epauletten dragen’ en plots komt Balmain met een heel mooi epauletten-jasje, dan sta je daar. Ik laat me graag verrassen en wil alles uitproberen. Je moet wel steeds rekening houden met je lichaam. Je zal me niet snel in een minirok zien omdat ik vind dat dat niet bij me past. Maar bij iemand anders vind ik het wel mooi, vooral bij meisjes met mooie benen.»

Wat ga je morgen doen met Valentijn?
«Ik ga wellicht naar een feestje in een Antwerpse club, de Magic. Mijn man moet er draaien met Hermanos Inglesos op het Valentijnsfeestje ‘Heartbreak hotel’. Ik ga supporteren.»

Alle etalages liggen vol hartjes. Is dat jouw ding?
«Valentijn is niet aan mij besteed. Maar ik vind het wel leuk dat de kinderen thuiskomen met van die zelfgemaakte knutselwerkjes. Of als m’n man me verrast met een bos bloemen. Maar eigenlijk zou een man elke vrijdag moeten thuiskomen met een boeket bloemen.»

“Mij ga je niet snel in een jogging zien”

Heb je kledingtips voor single dames die indruk willen maken?
«Zet je beste beentje voor als je uitgaat en hou altijd rekening met je eigen lichaamsbouw. Als je gezegend bent met een groot stel borsten, hou je je decolleté best bescheiden. Natuurlijk beslis je dat uiteindelijk zelf, maar soit. Ik hou ook van rugdecolletés, dat is enorm sexy. En met een little black dress kan je nooit iets fout doen. En last but not least: als vrouw moet je jezelf af en toe durven verwennen met een mooi setje lingerie.»

MW4_interview_2Of je nu van Valentijn houdt of niet, alles kleurt rood dezer dagen. Hou je van rood?
«Red lips are always a good idea. Zelfs vrouwen die denken dat ze daar niet mee staan, hebben geen excuus! Rode lipstiften heb je in alle kleuren en soorten. Het is gewoon een kwestie van te zoeken naar de tint die bij je past.»

En jij draagt graag rode lippenstift blijkbaar?
«Ik gebruik alle merken: van Bobby Brown, Chanel tot Mac. Mijn lippenstiften verlies ik trouwens aan de lopende band. Ik heb geen idee wat ermee gebeurt. Soms heb ik de indruk dat mijn handtas ze inslikt.»

Kleding is verleiding. Ben je voortdurend met mooie kleding bezig of zien we je ook in een jogging?
«Mij ga je niet snel in een jogging zien rondlopen, omdat ik dat niet echt nodig vind. Tenzij ik naar een sportklas ga. Ik heb natuurlijk ook twee kinderen dus er is niet veel tijd om daarover na te denken. Het moet allemaal wat sneller gaan, maar ik vind het wel belangrijk dat om verzorgd rond te lopen. Je zal me wel zien in een casual jeans met een sneaker of een toffe platte schoen, maar er zal altijd een modieus kantje aan zitten.»

Wat is in of out tegenwoordig?
«Als je je er maar goed in voelt. Oké, ik ben bezig met mode, maar wie ben ik? Ik ben niet de fashion-police. Er zijn zodanig veel trends dat iedereen zijn eigen ding kan kiezen.»

Je lanceert ook je eigen collectie deze week?
«Inderdaad. Ik heb al verschillende collaboraties mogen doen. Vijf jaar geleden ben ik begonnen met Vero Moda. Vorig jaar heb ik met Essentiel een moeder–dochter collectie op de markt gebracht. Dit seizoen lanceer ik een reeks damesschoenen met dito clutches samen met het Belgische label Lolo. Ik heb de collectie genoemd naar de ladies in mijn leven: mijn dochters, mijn mama, goede vriendinnen en hun dochters.»

belmodo.tv

Door Arne Rombouts