Obama trekt gekke bekken in humoristische video

President zijn van de Verenigde Staten draait niet alleen om gespannen crisisvergaderingen en het plannen van luchtaanvallen. Ook een president mag wel eens plezier maken en dat is precies wat Barack Obama in deze humoristische video doet. Buzzfeed vroeg zich af wat de Amerikaanse president allemaal doet als er niemand kijkt.

In de parodie die door Buzzfeed Things Everybody Does But Doesn’t Talk About gedoopt werd, zien we de president potloodtekeningen van zijn vrouw Michelle maken, zijn speech oefenen voor de spiegel, imaginaire basketbal spelen, selfies maken in de bibliotheek en zichzelf bewonderen in de spiegel.

De video is bedoeld om Amerikanen eraan te herinneren dat ze zich nog tot zondag kunnen inschrijven voor Obamacare, de ziekteverzekering die hij tijdens zijn presidentschap ontwikkelde. Hoewel de video over een gezonde dosis zelfspot en humor beschikt, zijn niet alle Amerikanen blij met de grappende president. Jeff Morris schreef dan ook duidelijk “Worst president ever” op Facebook. Gelukkig zijn er ook Amerikanen die er de humor van inzien. “Het is goed om zien dat zelfs de president een vuile spiegel heeft en tijd heeft voor wat humor,” schreef Teri Jacobs.

De video werd ondertussen al meer dan 1,6 miljoen keer bekeken.