Ontdek de mooiste steden tijdens de lente

Het duurt nog een maand, maar toch kan je niet ontkennen dat de lente nadert en dat die donkere winter weer bijna ten einde loopt. De dagen worden langer en de temperaturen milder. Een ideaal moment dus om eropuit te trekken. Daarom verzamelden wij hieronder negen van de mooiste steden van Europa, die zich bovendien perfect lenen voor een interessante citytrip.

Firenze

Kunst viert hoogtij in de Toscaanse hoofdstad en dat is niet verwonderlijk als je weet wie hier geboren is. Naast schrijver Dante Alighieri zagen ook kunstenaars als Leonardo Da Vinci en Michelangelo hier het levenslicht. De renaissancestad herbergt dan ook ontelbare kunstschatten en architecturale pareltjes. Denk maar aan de magnifieke Duomo, de romantische Ponte Vecchio en de Uffizi, één van de oudste en belangrijkste kunstmusea ter wereld met bekende werken van Botticelli, Caravaggio en Da Vinci.

Praag

Praag kan je zien als het grootste openluchtmuseum ter wereld en je zou je niet vergissen. Sinds 1990 staat het historisch centrum van de stad immers op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De Gouden Stad biedt een gigantische weelde aan architectuur van verschillende stromen als gotiek, barok, renaissance, art nouveau en modernisme. De Joodse wijk, de Karelsbrug, het Oude Stadsplein en de Praagse burcht zijn absolute must-sees.

Keulen

De oudste stad van Duitsland is dé shopping- en cultuurstad bij uitstek. Ga shoppen in de Hohe Strasse, de belangrijkste winkelstraat, of breng een bezoekje aan het winkelcentrum Galeria Kaufhof voor de nieuwste trends. Liefhebbers van parfum kunnen ode brengen aan het bekende Eau de Cologne. Het Farina-Haus, waar het parfum is uitgevonden, is vandaag de dag het geurmuseum. De Dom van Keulen, de grootste gotische kathedraal van Duitsland, mag je natuurlijk ook niet overslaan. Keulen is bovendien erg gemakkkelijk te bereiken met de Thalys.

Boedapest

De magische Donau scheidt deze stad in twee delen; het heuvelachtige Buda met zijn historische stadsgedeelte en het vlakke en levendige Pest. Op de Budazijde vind je het Burchtkwartier, dat deel uitmaakt van het werelderfgoed van UNESCO en de Citadel, waar je een fenomenaal zicht over de stad krijgt. Aan de Pestzijde stuit je eveneens op talrijke historische gebouwen, zoals het parlement of de Staatsopera. Boedapest kent trouwens een rijke traditie aan koffiehuizen en thermale baden, dus je kan er heerlijk genieten.

Barcelona

Een bruisende metropool waarin iedere stroming welkom én vertegenwoordigd is. Van de kathedraal tot het olympisch dorp, iedere plek in Barcelona vertelt een ander verhaal. Weinig steden kunnen tippen aan de dynamische sfeer die in de Catalaanse hoofdstad  heerst. Las Ramblas, de Sagrada Familia, Barrio Gótico, Montjuïc en Passeig de Gràcia zijn absoluut een bezoekje waard. Barcelona is jong, verfrissend en een beetje excentriek. Een pittige mix die steeds weer instaat voor een onvergetelijke ervaring.

Parijs

Wereldstad, lichtstad, meest romantische stad van wereld… Parijs draagt heel wat titels maar geen enkele dekt de volledige lading. Kunst en spektakel in Montmartre, cultuur en trendy winkeltjes aan het Centre Pompidou, geschiedenis in het Louvre, haute couture in de Marais of Saint-Germain-des-Près, leven en gastronomie in de gezellige straatjes van het Quartier Latin, romantiek langs de Seine… iedereen kan zijn gading vinden op deze topbestemming. Bovendien is Parijs maar anderhalf uur verwijderd van Brussel met de Thalys.

Wenen

Wenen is aan een stevige opmars bezig. Hoewel de stad al langer in de kijker loopt met een uniek historisch erfgoed, is er sinds kort een heel nieuw publiek in de straten te vinden. De Oostenrijkse hoofdstad heeft zich de afgelopen jaren opgewerkt tot een van de hipste steden van Europa, zonder het verleden te vergeten. De riante paleizen en klassieke musea worden aangevuld door het Museum moderner Kunst en de vele bars en restaurants die Wenen telt.

Stockholm

Zweden geven hun hoofdstad fraaie bijnamen als ‘schoonheid aan het water’ of ‘sneeuwkoninging’ en die benamingen zijn niet gestolen. Stockholm is ongetwijfeld een van de mooiste hoofdsteden van Europa. Door haar unieke geografische ligging, op veertien eilanden omringd door water en een oase van groen, is Stockholm werkelijk een unieke stad. Bovendien staat Stockholm bol van de interessante musea, waarvan er heel wat te vinden zijn op het eiland Djugarden. Wie houdt van trendy modewinkeltjes, funky galeries, relaxte bars en restaurants kan zijn hart ophalen op het eiland Södermalm.

Amsterdam

Het Venetië van het Noorden heeft zijn bijnaam te danken aan de typische grachten die door het gemoedelijke stadscentrum lopen. In de binnenstad heerst een historische, 17e-eeuwse sfeer die toch gecombineerd wordt met alle troeven van een moderne wereldstad. Zo telt de stad 40 uiteenlopende musea, 10.334 winkels, 141 galerieën, 165 antiquairs en 26 markten. Amsterdam is compact gebouwd, waardoor alle attracties op korte afstand van elkaar liggen. Zo kan je veel bekijken op korte tijd.

Zie jij het wel zitten om een van deze prachtige steden te bezoeken? Reisplanner Neckermann biedt een grote variëteit aan overnachtingsmogelijkheden in al deze en nog vele andere steden. Prettige vakantie!