Patent van Google wil je beter laten ruiken

Google heeft een patent verkregen op een draagbare sensor dat een fris geurtje uitstuurt. Het patent werd al in 2012 aangevraagd door Motorola. De patenten van dit multinationaal bedrijf zijn in handen van Google. Het apparaat zou kunnen gebruik worden als wearable, een gadget dat op het lichaam kan gedragen worden. De sensor zou volgens het patent bestaan uit een soort van ventilator en een versnellingsmeter.

De ventilator zou zorgen voor de verspreiding van de geur. De versnellingsmeter zou dan kunnen detecteren wanneer je harder begint te lopen en dus harder begint te zweten. Alvorens het geurtje wordt gespoten krijgt de gebruiker nog een waarschuwing. Zo kan hij het apparaat toch nog afzetten wanneer hij in een drukke fitnesszaal is of wanneer er veel volk rondom hem is.

Het nog onbestaande apparaat zal ook verbinding met het internet kunnen maken. Zo zal de sensor via sociaalnetwerksites weten wanneer je vrienden in de buurt zijn. Het zal een omweg inplanten om de vrienden van de gebruiker te vermijden tijdens het lopen. Zo valt de loper geen andere mensen lastig met de geur wanneer ze dezelfde route lopen.

Het patent werd dan wel goedgekeurd, toch zal Google het niet snel uitbrengen. In het begin van de week werd er nog geconcludeerd dat wearables in de toekomst zullen verdwijnen. Dit omdat smartphones en hun apparaten gewoon beter zijn.

Op de crowdfundingwebsite Kickstarter staat wel een alternatieve versie van het apparaat. De zogenaamde Smart Spray accessoire is een smartphone-hoesje met een kleine opslagplaats voor parfum, zonnemelk, insectenspray of andere vloeistoffen.

gsm 1