Opnieuw klachten over Fitbit armbanden

Ook de gebruikers van de nieuwe slimme armbanden van Fitbit klagen over huiduitslag. Nadat er vorig jaar ook al klachten waren gaf het bedrijf een verklaring. Ze raden aan om de armband niet te veel te dragen.

Onder meer op Twitter klaagden diverse klanten over huiduitslag. Het bedrijf Fitbit Surge zegt hier een reden voor te hebben. “Volgens de door ons geraadpleegde dermatologen dragen de mensen die hier last van hebben hun band te strak.” Het is niet de eerste keer dat Fitbit in opspraak komt vanwege huiduitslag. Vorig jaar riep het zelfs diverse producten terug. De Fitbit Force en Charge waren toen de kwelduivels.

De uitslag zou veroorzaakt worden door nikkel in de armband, en bij een gevoelige huid kan dat irritaties veroorzaken. Alhoewel Fitbit heeft aangekondigd dat de nieuwe producten minder nikkel zou bevatten, zorgt het dus nog steeds voor uitslag. Het Amerikaanse bedrijf geeft de problemen toe maar zegt dat het maar “bij een zeer klein percentage gebruikers voorkomt” en geeft mensen de raad om hun pols af en toe eens rust te geven. “De reactie die we zien op nieuwe producten is niet vreemd voor sieraden of draagbare apparaten die voor langere periodes in contact zijn met de huid”, zegt Fitbit. De armband  is wel bedoeld om hun stappen te tellen, hun slaappatroon te volgen en hun dieet bij te houden

Ook water, zeep en zweet kan voor huiduitslag zorgen als het tussen het bandje komt te zitten. Dat kan dus wel vaker gebeuren tijdens het sporten en koken bijvoorbeeld. “We raden iedereen aan de richtlijnen die we hebben opgesteld te volgen. Hou het schoon en droog en geef je pols af en toe rust,” concludeert Fitbit.