Mogelijke aankondiging Fallout 4 maakt fans opgewonden

Er circuleren al jaren geruchten over een vervolg op Fallout 3 en Fallout: New Vegas, maar nu heeft Bethseda Softworks haar fans echt iets gegeven om enthousiast van te worden.

Bethesda kondigde dinsdag aan dat het zijn allereerste E3 Showcase in Hollywood zal houden op 14 juni, twee dagen voor de E3, het grootste consument gerichte game-evenement van het jaar dat plaatsvindt in Los Angelas. Tijdens E3 persconferenties kondigen game-uitgevers hun nieuwe games aan en laten ze het publiek zien wat ze kunnen verwachten.

Uitgevers als Microsoft, Sony en Ubisoft concurreren er elk jaar op los om het meest in de spotlight te staan met hun allergrootste titels. Bethesda Softworks heeft daarentegen een eerder bescheiden portfolio van franchises dus men kan zich afvragen over hoeveel spellen er eventueel een persconferentie gehouden kan worden die dan nog net voor de E3 plaatsvindt…

Veel fans denken dus dat Bethesda een enkele, grote aankondiging zal doen die de tijd en de kostprijs van een E3 Showcase op 14 juni waard is. En dat betekent dat er maar één titel in aanmerking komt: Fallout 4. Welkom op de hype train.

De Fallout franchise bestaat al sinds 1997 en is legendarisch. De reeks stapte over van een reeks isometrische role-playing games (RPG) naar een first of third person shooter (FPS) in de bekende RPG-stijl van Bethesda’s Elder Scrolls games. Fallout hielp bepalden wat de moderne RPG nu kan bereiken, maar het is al vijf jaar geleden dat iemand nog iets hoorde over een opvolger van Fallout 3. Voor een deel van de fans is het al zeker, een ander deel twijfelt, maar iedereen droomt ervan dat Bethesda eindelijk Fallout 4 zal aankondigen.

 

Deze hype train wordt alleen maar groter en luider tot het evenement van Bethesda plaatsvindt en dan hopen we maar dat hij niet ontspoort.