Brandweerlui verwachten stijgend aantal noodoproepen door Fifty Shades of Grey

Brandweerlui hebben gezegd dat ze anticiperen op een stijging van het aantal noodoproepen door de release van Fifty Shades of Grey in de bioscoop. De London Fire Brigade (LFB) zei dat het verwacht dat de release van de film op vrijdag 13 februari (in België kwam hij gisteren uit) zou kunnen leiden tot een piek in het aantal mensen die vastzitten of opgesloten zijn in handboeien en ringen.

Sinds april heeft de brigade 393 dergelijke incidenten bijgewoond.

De film, gebaseerd op het gelijknamige boek van EL James, wordt beschreven als ‘mummy-porn’ en werd ongelooflijk populair. “We verwachten dus het Fifty Shades-effect, maar we hopen dat filmliefhebbers hun gezond verstand zullen gebruiken als ze bepaalde scènes naspelen. Zo voorkomen ze alvast een rood gezicht en hoeven wij niet in te grijpen.”

Sinds april 2013 moest de brandweer al 28 keer uitrukken voor mensen die vastzaten in handboeien en hebben ze 293 ringen waarvan er 7 rond mannelijke geslachtsorganen zaten, moeten verwijderen. De brigade meldde ook dat elk beschamend incident de belastingbetaler 295 pond kost.

Het advies van de LFB? “Gebruik je gezond verstand en voorkom dat we je moeten komen redden uit een beschamende situatie.”