Samsung Smart TV speelt advertenties op eigen houtje

We zijn er aan gewend om reclame te kijken tijdens tv-programma’s, maar wat zou je zeggen als je smart tv reclame uitzendt wanneer je een film kijkt die jij zelf bezit?

Dit is precies wat er een aantal eigenaren van een Samsung Smart TV overkwam en hoewel het de fout van Samsung lijkt, is het een eng voorteken van een nieuwe vorm van reclame die we moeten kijken terwijl we films of series zien die we zelf al hebben gekocht.

Maandag klaagde een gebruiker op Reddit dat er een gedempte advertentie van Pepsi begon te spelen toen hij naar shows en films op zijn Samsung TV keek. De bestanden met de reclame waren opgeslagen op de Plex media server van de gebruiker, maar werden niet weergeven op andere platforms zoals tablets of smartphones. De oplossing volgens een bericht op de Plex forums, bestond erin het niet eens te zijn met de privacyverklaring van Yahoo, een optie die diep ligt begraven in de opties van de Samsung Smart Hub.

Een woordvoerder van Plex media zei dat het bedrijf niets te maken heeft met het probleem en dat de oorzaak moet liggen bij de software van de TV.

Ook verschillende Australische eigenaars klaagden over de Smart TV die Pepsi-advertenties afspeelde terwijl ze naar programma’s op tv keken. Samsung Australië bracht kort na de klachten een verklaring over de kwestie waarin het bedrijf beweerde dat de Pepsi-advertentie het resultaat was van een fout “die zich heeft voorgedaan in het kader van een recente software-update die niet bestemd was voor de Australische markt.”

“We kunnen bevestigen dat het probleem nu verholpen is en dat er momenteel geen plannen zijn om dit soort reclame te introduceren,” aldus de verklaring.