Blaffende hond krijgt strikte avondklok

Een hond in Kroatië mag tijdens de nacht niet meer blaffen. Maandag werd er in een voorlopige uitspraak beslist dat de hond een avondklok krijgt. De buurvrouw  was naar eigen zeggen het nachtlawaai beu en ze kon door het nachtelijk geblaf niet meer slapen. Ook haar gezondheid heeft hier onder te lijden. De hond Medo is de eerste hond in Kroatië die een strikte avondklok krijgt.

Medo wordt nu elke avond om 8 uur opgesloten in een stal en wordt pas terug vrijgelaten na 8 uur in de ochtend. Doet zijn eigenaar dit niet, dan betaalt Anton Simunovic een boete van 2.591 euro. Zijn baasje is niet tevreden met de regeling: ‘Onze hond Medo blaft enkel wanneer hier een oorzaak toe is. Er wandelen mensen langs onze tuin of er komt een kat of vogel te dichtbij. Hij blaft zeker niet meer dan elke andere hond in onze buurt. Een hond blaft nu eenmaal.’

In het kleine dorpje Pula, gelegen in het noorden van Kroatië, leeft iedereen mee met de blaffende hond Medo. Op 28 januari werd er ook al een Facebookpagina opgericht die al meer dan 40.000 likes heeft. Een heleboel hondenliefhebbers hebben via deze weg al hun steun betuigd. Met foto’s van hun huisdieren- met ook enkele katten-  kaarten ze het probleem aan.

Toch hoeft de Kroatische hond nog niet te vrezen. Het is een voorlopig vonnis, de echte uitspraak moet nog komen. De straf kan wel verzwaren want de klagende buurvrouw vraagt een schadevergoeding van 1400 euro.

Enkele huisdieren die hun steun betuigen aan Medo.

hond 2

hond blaft

hond 3

Er is zelfs een steunfilmpje gemaakt met verschillende ‘blaffers’.

http://www.youtube.com/watch?v=91TGgOLDYvc

.