Zien we Spider-man binnenkort bij The Avengers?

Met films als The Dark Knight,  Guardians of the Galaxy en The Avengers is dit een gouden tijdperk voor fans van superheldenfilms. Vooral het Marvel Cinematic Universe, met superhelden als Iron Man, Thor en Captain America, doet het zeer goed de laatste jaren, al was er voor fans één probleempje: de filmrechten van de Spider-man waren niet het eigendom van Marvel, maar van Sony Pictures. Dat betekende dat de geliefde superheld niet kon opdagen in het universum van Marvel en dus geen rol kan spelen in The Avengers. Maar daar komt nu verandering in.

Marvel kondigde gisteren aan dat het gaat samenwerken met Sony Pictures om Spider-man een rol te geven in het Marvel Cinematic Universe. De filmrechten blijven eigendom van Sony Pictures , dat ook instaat voor financiering, distributie en de finale creatieve beslissingen. Volgens de deal zullen we Spider-man binnenkort zien verschijnen in een geplande film van het Marvel Cinematic Universe (zoals Captain America: Civil War of Avengers: Age of Ultron) en verschijnt er een nieuwe film rond de superheld op 28 juli 2017.

De medaille heeft ook een keerzijde. Andrew Garfield, die in de vorige twee Spider-manfilms de iconische rol vertolkte, zal niet terugkeren als Peter Parker. Het is nog niet bekend welke acteur Andrew Garfield en Toby Maguire mag opvolgen.