Parijs is de meest romatische en sexy stad ter wereld

Parijs is zowel de meest sexy als meest romantische stad ter wereld volgens een enquête van Expedia naar aanloop van Valentijn. De Stad van Licht is erin geslaagd zijn wereldwijde reputatie als de ideale reisbestemming voor tortelduifjes op zoek naar liefde en romantiek te behouden.

Meer dan de helft van de 1000 deelnemers noemden Parijs uit een lijst van meer dan 50 steden. De Franse hoofdstad preikt ook bovenaan de lijst van de meest sexy bestemmingen met 61% van de stemmen.

Als het gaat om het ontsteken van romantiek vonden de deelnemers een strandvakantie ideaal. Het type vakantie werd door ongeveer een derde van de respondenten uitgeroepen tot meest romantische vakantie. Exotische reizen naar verre locaties volgden op de tweede plaats.

De hotelkamer werd dan weer gekozen tot de populairste plek om intiem te zijn. Al lijkt het erop dat de deelnemers ook graag in bad (23%) en in het bubbelbad (21%) intiem zijn.

Een vijfde van de respondenten gaf ook toe dat ze liefdesscènes uit films en tv-series naspelen op het strand met hun geliefde.

Op de vraag of tijdens de vakantie de beste moment is om een huwelijksaanzoek te doen, antwoordde 52% positief. Aan de andere kant gaf 7% toe dat ze hun relatie op vakantie hebben beëindigd.

Meest sexy steden in de wereld:

1. Parijs
2. Las Vegas
3. Cancun
4. Bahama’s
5. Miami
6. Barcelona
7. New York
8. Rio de Janeiro
9. St. Thomas
10. Jamaica

Meest romantische steden in de wereld:

1. Parijs
2. Bahama’s
3. Cancun
4. Barcelona
5. Londen
6. New York
7. Las Vegas
8. St. Thomas
9. St. Martin
10. San Francisco

Peking, Istanbul, Kowloon, Hong Kong en Bogota waren de minst romantische en sexy steden ter wereld.