Series van de week: Vikings & Homeland

Koning Winter liet zich de afgelopen dagen weer opmerken met een stevige winterprik. Geen beter moment dus om onder een warm dekentje voor de tv te liggen. Daarom kozen wij in samenwerking met Fox twee dvdboxen die de winter wat dragelijker maken.

                Vikings (seizoen 1)

Laat je meeslepen door deze epische serie die gebaseerd is op de saga’s rond Ragnar Lodbrok, één van de meest onverschrokken strijders uit het vikingtijdperk. Ragnar vervult, samen met zijn ambitieuze broer Rollo en trouwe vrouw Lagertha, zijn lotsbestemming als ontdekker en veroveraar wanneer zijn vikings ongekende, overzeese landen plunderen.

Terwijl Ragnar brutale rooftochten in verre rijken onderneemt, beramen gevaarlijke verraders in zijn Noorse vaderland een complot tegen hem. Hij wordt geconfonteerd met schokkend verraad en moet dan ook nog een mysterieuze verleidster proberen weerstaan. De strijd die hij moet voeren om zijn vrijheid, leven en familie te beschermen speelt zich dus niet enkel af op het slagveld, maar ook binnenin de legendarische viking.

                Homeland (seizoen 3)

Carrie Mathison, Nicholas Brody en Saul Berenson zijn terug voor het derde seizoen van de ijzersterke reeks Homeland. Zoals altijd worden zij schitterend gespeeld door Claire Danes, Damian Lewis en Mandy Patinkin. Danes en Lewis wonnen voor hun knappe acteerprestaties in Homeland zelfs een Golden Globe.

De verslavende serie doet je fantasie weer volledig op hol slaan. Een terreuraanslag heeft de CIA compleet uitgedund en dat is de reden voor een grote klopjacht op de meest gezochte terrorist ter wereld: Nicholas Brody. Terwijl Carrie en Saul na de aanslag de brokken van hun persoonlijke en professionele leven bij elkaar rapen, raken ze gevangen in een web van media en politieke onrust als gevolg van de recente gebeurtenissen.

Veel kijkplezier!

Zakkenvullersweken Poster NLFR-page0001