Slapen in een budgetvriendelijke iglo

Ooit al in een iglo willen slapen maar heeft u nooit genoeg geld voor een vakantie naar de Noordpool? Dan is dit uw kans. Een man in Cambridge verhuurt op de online verhuursite Airbnb een iglo in zijn tuin en dit voor maar 10 dollar (8,7 euro).

iglo 4

De Amerikaan is heel soepel in zijn verhuurvoorwaarden. ‘Zowel een matras als een yogamat zijn beschikbaar. Je moet enkel nog een slaapzak meenemen’, aldus de verhuurder Pierre. In de iglo is er plaats voor één persoon of twee personen  maar dan moet je wel heel dicht tegen elkaar slapen. Voor extra bezoekers moet  de huurder niet betalen. Ook het gebruik van de keuken en de badkamer zijn inbegrepen in de prijs.

Hij leerde naar eigen zeggen het iglo bouwen op vakantie in Siberië. De iglo-verhuurder waarschuwt wel voor de kou. ‘Ook al reist u niet naar een ver land en vriest het buiten niet, je slaapt wel nog steeds in een iglo.’ Dit is niet de eerste iglo die op de website verschijnt. De ander iglo’s bevonden zich wel in de meer traditionele landen zoals Oostenrijk en Andorra.