Romantische uitstapjes in Frankrijk

Je hoeft echt niet ver te gaan voor een romantisch weekendje met Valentijn. Hier is een selectie bestemmingen ‘made in France’, perfect voor verliefde koppeltjes.

1. French Kiss in het Mandarin Oriental Paris
In februari verwent het hotel de bezoekers van de Lichtstad met een flesje ‘French Kiss’ eau de parfum van Guerlain, gegraveerd met een boodschap naar keuze. De dames worden ook getrakteerd op een lipstick van het bekende merk. Voor ze beginnen aan hun romantische nacht, kunnen koppeltjes genieten van een speciale roze of blauwe cocktail in Bar 8, een romantisch menu van chef Thierry Marx en een dessert met de veelbelovende naam ‘Nuit blanche’ van patissier Pierre Mathieu.

mandarinoriental.fr/paris

MW003-checkin_saline2. Overnachten op de site van de Koninklijke zoutziederij
De geklasseerde site van de Koninklijke zoutziederij van Arc-et-Senans, in het departement Doubs, heeft zijn eigen driesterrenhotel. Valentijn is dan ook de ideale gelegenheid om het romantische decor te ontdekken van dit architecturale meesterwerk van Claude-Nicolas Ledoux uit de eeuw van de Verlichting. Koppeltjes kunnen ook samen genieten van de spa in Salins-les-Bains en van een romantisch etentje rond het thema ‘zout’.

salineroyale.com

 

3. Exclusief bubbeldiner in de Provence

In Saint-Cyr-sur-Mer kan je in het hotel Dolce Frégate Provence heerlijk genieten van een romantisch etentje onder de sterren, in een doorzichtige koepel op het golfterrein van het hotel, met zicht op de Middellandse Zee. Koppeltjes worden met Valentijn extra in de watten gelegd met een ruiker bloemen, rozenblaadjes, champagne en chocolaatjes.

dolcefregate.fr

4. De artistieke romantiek van Strasbourg mon amour
Rond Valentijn verovert Straatsburg je hart met een reeks muzikale en artistieke evenementen. Rondleidingen, dansavonden en concerten staan van 6 tot 15 februari op het programma. Heel wat hotels in de stad vieren mee en bieden voor de gelegenheid speciale kortingen aan. Ideaal in combinatie met een bezoekje aan de omliggende wijngaarden.

strasbourg-monamour.eu

MW003-checkin_venetieDe meest romantische bestemmingen

In een enquête over de tien meest romantische bestemmingen ter wereld, afgenomen onder welgestelde reizigers aan de vooravond van Valentijn, kaapt Venetië de eerste plaats weg, net voor Parijs. Venetië was altijd al een populaire bestemming voor verliefde koppeltjes, maar het huwelijk van George Clooney vorig jaar leverde de stad heel wat extra publiciteit op.

  1. Venetië, Italië
  2. Parijs, Frankrijk
  3. Santorini, Griekenland
  4. Maldiven, Republiek der Maldiven
  5. Firenze, Italië
  6. Kauai, Hawaï
  7. Rome, Italië
  8. Saint Lucia, Caraïben
  9. Koh Samui, Thailand
  10. Sankt Moritz, Zwitserland