Duitse leerling kan ramp vermijden na onwel worden buschauffeur

Het moet je maar overkomen dat je buschauffeur in het midden van een rondpunt flauwvalt. Dat overkwam de 18-jarige Duitse scholier Junus Kalkan in het Duitse Schwäbisch Hall, in de deelstaat Baden-Württemberg. Hij redde met een snelle tussenkomst de chauffeur en belette een ongeval. Hij kon de bus veilig van de weg halen.

“Een snelle reflex,” zo meldde de politie van Aalen op donderdag, “is wat het leven heeft gered van de acht passagiers.” De dappere jongen hield naar eigen zeggen “zijn hoofd koel.” De chauffeur werd door de jongeman verzorgd, totdat de ambulance hem naar het ziekenhuis bracht.” Volgens De Standaard reed de student gewoon verder, maar dat blijkt niet te kloppen, zegt de politie. “Hij nam enkel de rotonde, en bracht de bus tot stilstand.” Kalkan was niet op weg naar school, maar naar zijn voetbaltraining.

De acht passagiers bleven ongedeerd en de 37-jarige chauffeur is weer terug bij bewustzijn. Kalkan ging na zijn avontuur naar zijn ploeg. En of hij een verhaal te vertellen had!