Maak je klaar voor de speelset en videogame van Jurassic World in Lego

Hoewel de film pas op 12 juni in de bioscopen uitkomt, draait de marketingmachine voor Jurassic World al op volle toeren. Sneak peeks, trailers en previews van trailers hebben we al gehad en het publiek reageert in het algemeen enthousiast op de film. Reden genoeg voor LEGO om alvast een graantje mee te pikken van het naderende succes door een eigen minifigure van hoofdrolspeler Chris Pratt te maken. Ook de genetisch gemodificeerde dinosaurus die de antagonist in de film zal zijn, werd al omgezet naar LEGO.

Pratt

Het is al de derde keer dat de acteur een figuurtje krijgt. Toen hij de stem van Emmet Brickowoski in The Lego Movie speelde, kwam er een figuurtje uit en ook voor zijn rol als Star-Lord in Guardians of the Galaxy werd er een klein geel mannetje gemaakt.

LEGO kondigde naast de speelset ook een Lego-videogame aan van de film die later dit jaar zal worden uitgebracht. LEGO Jurassic World zal op alle platforms beschikbaar zijn. Het spel zal op de vier Jurassic-films gebaseerd zijn waarvan de meest iconische scènes en stunts worden gebruikt. Spelers kunnen ook amber verzamelen en hun eigen dinosaurussen ontwerpen.