Jubileumshow voor Eurovisiesongfestival in Londen

Het Eurovisiesongfestival bestaat 60 jaar en dit viert de BBC met een concert getiteld Eurovision’s Greatest Hits. De show brengt de beste hits en acts van de voorbije decennia. Er zijn ook enkele verrassingsacts voorzien. Het concert vindt plaats op 31 maart in Hammersmith’s Eventim Apollo in Londen en wordt niet veel later uitgezonden in heel Europa. Ook de VRT zal de show uitzenden.

Zowel de Britse Graham Norton als de Zweedse comédienne Petra Mede presenteren het spektakel. Graham Norton is de vaste BBC-commentator voor het jaarlijkse Eurovisiesongfestival. Hij liet weten zeer vereerd te zijn om het evenement te presenteren. ‘Ik kan geen betere manier bedenken om het zestigjarig bestaan van de grootste zangwedstrijd ter wereld te vieren.’

De winnares van vorig jaar, de Oostenrijkse Conchita Wurst, heeft haar aanwezigheid al bevestigd. Ook de Franse zangeres Natasha St-Pier en de Zweedse popgroep Herreys zullen aanwezig zijn op de verjaardagsspecial. Andere  namen zijn nog niet bekend.