Grootvader laat kleindochter achter als borg maar komt haar niet ophalen

Siyao, een zes-jarig meisje, werd in een Chinees badhuis achtergelaten door haar grootvader als borg nadat hij beweerde dat hij zijn portemonnee vergeten had. Een maand later leeft Siyao nog steeds in het badhuis want haar grootvader is haar niet komen ophalen.

Het meisje was met haar grootvader meegegaan naar een badplaats in Kunming, een stad in het zuidwesten van de provincie Yunnan. De man wilde een goede wasbeurt in een warm bad en een ontspannende massage. Maar toen de man moest betalen, zei hij aan het personeel dat hij zijn geld thuis vergeten had en dat hij het zou gaan halen. Voor de zekerheid liet hij zijn kleindochter achter als borg.

Girl Left As Security so Granddad Can Take a Bath

Maar tegen het einde van de dag was de man niet teruggekeerd en het personeel ontfermde zich over het meisje dat er ondertussen al een maand woont. Siyao raakte bevriend met de medewerkers van het badhuis, die een bed voor haar hebben geregeld om ’s nachts in te slapen. Wanneer het centrum gesloten wordt, zetten ze een tv aan zodat het meisje zich niet eenzaam voelt of bang is.

Girl Left As Security so Granddad Can Take a Bath

De medewerkers voorzien ook eten en drinken voor de zes-jarige die zich kan wassen in het badhuis. Het verhaal van Siyao werd gepubliceerd in de lokale media met een oproep naar haar grootvader om haar te komen ophalen, maar aan die oproep is nog steeds geen gehoor gegeven.