Deze kapper geeft stoute kinderen een oudemannensnit

Russel Fredrick, een kapper in een voorstad van het Amerikaanse Atlanta, biedt een originele straf aan voor kinderen die zich misdragen. Ouders die niet meer weten wat ze moeten aanvangen met hun kleine kunnen bij zijn kapperszaak A-1 Kutz terecht voor de ‘Benjamin Button Special’.

Bij de Benjamin Button Special wordt de bovenkant van het hoofd volledig kaal geschoren, terwijl de zij- en achterkant kort getrimd worden. Die snit geeft een kalende indruk en de kinderen tonen meteen een heel pak ouder. Die nieuwe look levert dan ongewilde aandacht en plagerige leeftijdsgenootjes op. Volgens voorstanders is het de perfecte straf voor kinderen die denken dat ze volwassen zijn.

Fredrick gaf vorig jaar zijn zoon Rushawn de snit en merkte dat zijn punten op school meteen de hoogte in schoten. Sindsdien biedt hij de coupe ook aan in zijn kapperszaak. Vorige week kwam een radeloze moeder bij hem langs met haar tienjarige zoon voor de unieke kapbeurt. Fredrick besloot foto’s voor, na en tijdens foto’s te nemen en die te delen op Instagram. De foto kreeg uiteindelijk heel wat aandacht in de Verenigde Staten.

snit

“Sommige mensen zeggen dat dit emotioneel misbruik is, maar over het algemeen keuren de mensen de moeder haar beslissing goed”, getuigde Fredrick aan The Washington Post. “Ik hoop dat mensen deze maatregel enkel in extreme gevallen nemen. Eerst moet je met je kind praten of beperkingen opleggen. Maar als de gebruikelijke methoden niet werken, moet je vandaag de dag creatief zijn”, zegt Fredrick.

De moeder keerde vier dagen later terug met haar zoon om zijn kapsel te laten bijwerken. Hij had zijn lesje geleerd en noemde zichzelf uiteindelijk ‘old man Jenkins’. “Hij begreep waarom het gebeurde en is er uiteindelijk sterker uitgekomen. Ik zou het kapsel met alle plezier opnieuw geven als ik weet dat ik kinderen ermee kan bereiken”, besloot Fredrick aan de Amerikaanse krant.

Snit2