Nieuw: draagbaar stopcontact

Altijd al gedroomd om onderweg op de bus je iPhone op te kunnen laden? Of op de metro? Dat is vanaf nu allemaal mogelijk dankzij het Belgische Lifepower. Met Lifepower kan je je apparaten gedurende acht uur opladen. Een zegen voor iedereen die al wanhopig de trein heeft moeten afspeuren naar stopcontacten.

De Belgische ondernemers van Lifepower hebben via het crowdfundingplatform Indiegogo zo’n 60.000 dollar opgehaald. Een groot succes want initieel werd er 30.000 dollar gezocht voor het project. Het is een soort van powerbank waar je een stekker in kan pluggen of zelfs een USB poort. De Lifepower is relatief klein en weegt 800 gram, lekker handig om mee te nemen dus. Het verplaatsbare stopcontact biedt een capaciteit tot 88,8Wh. Wat dus niet zal volstaan voor zware machines zoals wasmachines of  vaatwassers. Op drie uur tijd zou de batterij volledig opgeladen zijn.

Het is de bedoeling om zowel een Europese als een Amerikaanse variant van de Lifepower A2 te maken.

De bedenkers van Lifepower zijn ook van plan om een zonnepaneel te maken waaraan je de Lifepower A2 op zou kunnen aansluiten om deze van extra stroom te voorzien. De prijs van de powerbank zou zo’n 250 euro kosten.