Met de Tesla app voor de Apple Watch bestuur je je auto vanaf je pols

De Apple Watch komt pas in april op de markt, maar er is al één ontwikkelaar die een werkend concept heeft laten zien van een app waarmee je binnenkort je Tesla vanaf je pols kan besturen. Eleks, de ontwikkelaar van de app, heeft een prototype laten zien van de applicatie waarmee een gebruiker een aantal basisfuncties kan gebruiken van een Tesla Model S vanaf de Apple Watch.

Eleks gebruikte de WatchKit van Apple waarmee ontwikkelaars apps kunnen creëeren voor het aanstaande draagbare apparaat. Maar het bedrijf zei dat de WatchKit ernstige beperkingen heeft. Je hebt namelijk geen toegang tot de Apple Watch accelerometer en de gyroscoop. Je kan ook niet aan de Taptic Engine of de ingebouwde luidspreker of microfoon.

Op de projectpagina van de app uitte het team zijn frustraties over de beperkte functies. “We kunnen nu gerust zeggen dat het zeer moeilijk is om een perfect werkende app te maken voor de Apple Watch als je geen toegang hebt tot de meeste functies.”

Ondanks de beperkingen wist Eleks toch een veelbelovende app te maken voor eigenaars van een Tesla. Je hebt de mogelijkheid om je wagen te vergrendelen en ontgrendelen, de koplampen en de verwarming aan te zetten en je krijgt een overzicht van de kilometerstand en de levensduur van de batterij.

“In het begin was de app bedoeld om als demo te dienen voor de mogelijkheden van de Apple Watch, maar na een positieve reactie van Apple en Tesla overwegen we om onze app te publiceren,” zei Matsekh, een medewerker van Eleks.