Google experimenteert met betalen via Gmail

Google heeft in het Verenigd Koninkrijk een nieuwe functie gelanceerd op Gmail. Wie wil kan vanaf nu ook via een mailtje geld versturen. Net zoals je een foto zou bijvoegen als bijlage, kan je nu ook geld toevoegen. Voor wie op een snelle manier zijn vrienden wil terug betalen of grote bedragen moet overschrijven is hierbij gediend.

Het systeem is simpel maar bevat, zoals vaak met online diensten, adertjes onder het gras. Eerst en vooral moet je een Google Wallet account aanmaken en deze linken met je krediet- of bankkaart. Wie geen Gmail-account heeft hoeft dit ook niet te doen. Om geld te versturen klik je op de bijlage-knop en hierna selecteer je het valuta-symbooltje. Je kan ook iemand anders een verzoek sturen om geld te betalen via mail. Met één druk op de knop kan deze persoon tot betaling overgaan.

Momenteel is deze functie enkel mogelijk in het Verenigd Koninkrijk voor iedereen die 18 jaar of ouder is. Wanneer het naar België komt is nog afwachten. Als het in het VK aanslaat zal de oversteek van het Kanaal niet lang op zich laten wachten. Doe jij mee?

https://www.youtube.com/watch?v=FVKwbZOFh3o