Een tattoo voor de nieuwe milleniumdoelstellingen

De Millenniumdoelstellingen  lopen eind dit jaar af. De coalitie van 25 Noord-Zuidorganisaties ‘2015  De Tijd Loopt’ heeft een petitie opgestart  om dit meer aandacht te geven. Van januari tot mei kan kan men de petitie ondertekenen. Om de petitie te tekenen moet de deelnemer een tattoo op zijn lichaam zetten en deze uploaden op de website. De ondertekenaar kan het logo ook virtueel tatoeëren op zijn lichaam of op een foto van een politici. Met de petitie wil de coalitie de politici aanmoedigen voor meer ambitieuze doelstellingen.

tattoo 3 3

De politici die je virtueel kan tatoeëren zijn onder andere Didier Reynders, Alexander De Croo, Geert Bourgeois en premier Charles Michel. 214 Belgen ondertekenden al. Ook  Ketnetwrapster Sien Wijnants plaatste al haar virtuele foto.

tattoo 2 2

De petitie is een onderdeel van het Actiejaar 2015. Dit Actiejaar draait rond de Doelstellingen voor  Duurzame Ontwikkeling. Er liggen al 17 doelstellingen op tafel bij de Verenigde Naties. In september komen alle landen samen voor de VN-top in New York en beslissen ze over de opvolger van de Millenniumdoelstellingen.

Je kan de petitie hier tekenen.