Britse sluipschutter schijnt beter te zijn dan de ‘American Sniper’

Een lid van de Royal Marine van het Britse leger is naar verluidt de dodelijkste sluipschutter ter wereld. De man, wiens naam om veiligheidsredenen niet bekend werd gemaakt, zou 173 leden van de Taliban hebben doodgeschoten. De meeste treffers vonden plaats tijdens een verblijf van zes maanden in Afghanistan. De schutter zou ook op een dag 90 militanten hebben neergeschoten. Er wordt aangenomen dat de man werkte met het Britse L115A3 Long Range Rifle, het krachtigste geweer van het leger. Volgens een korporaal van de Royal Marine kon de schutter zelfs een doelwit op 800 meter raken.

Dodelijker dan de pest

“Alleen mensen binnen de Royal Marine kennen zijn ongelooflijke prestaties. De jonge rekruten bewonderen hem,” zei de bron aan The Sun. “Hij is geen man die graag opschept. Hij is zeer profesionneel en nederig, maar met een pistool in zijn handen is deze man dodelijker dan de pest. Hij is een legende. Het aantal van 173 is zelfs aan de lage kant. Er werden alleen slachtoffers geteld waarvan geweten is dat ze overleden aan het schot. Als de niet bevestigde kills ook worden geteld, ligt het aantal nog veel hoger.”

254501EB00000578-2935918-A_Royal_Marine_who_has_been_revealed_as_the_world_s_deadliest_sn-a-2_1422955519252
De Britse sluipschutter

“Hij zag de mannen in zijn vizier altijd als mensen en niet als doelwitten. Hij is niet geïnteresseerd in zijn aantal kills. Hij is gewoon de dodelijkste sluipschutter ter wereld.” De man keerde in 2010 terug naar Afghanistan als onderdeel van Operatie Herrick XIII, waar hij op één dag 90 leden van de Taliban omlegde. Dat aantal werd gisterenavond door het ministerie van Defensie ook bevestigd.

Beter dan American Sniper?

Mocht het verhaal van de Royal Marine waar zijn, dan is de Britse sluipschutter dodelijker dan Chris Kyle, de scherpschutter van het Amerikaanse leger die 160 doelwitten neerlegde. De naam Kyle zou een belletje moeten doen rinkelen, want het verhaal van de scherpschutter werd verfilmd door Clint Eastwood en zelfs voor een Oscar genomineerd. American Sniper, naar de gelijknamige biografie van Kyle, deed al heel wat stof opwaaien en nu ligt ook zijn titel van ’s werelds dodelijkste sluipschutter onder vuur.