Samsung wil opnieuw de concurrentie aangaan met Apple dankzij de Samsung Galaxy S6

Samsung zal proberen om een teleurstellend 2014 achter zich te laten met zijn nieuwe, metalen, Samsung Galaxy S6 smartphone. Hoewel Samsung geen verkoopcijfers vrijgeeft, zijn analisten er vrij zeker van dat het bedrijf Apple heeft ingehaald qua aantal verkochte smartphones. Apple klokte af op 74 miljoen en Samsung zou daar in de buurt moeten zitten.

Maar de winst en de omzet vallen tegen. Samsung zag een daling van 64% in de omzet uit smartphones en andere mobiele gadgets. Het bedrijf kampt al een tijd met zware concurrentie van low tot mid-end smarthpones van andere, kleinere bedrijven terwijl het paradepaardje, de Galaxy S5, het moest opnemen tegen de iPhone 5C.

Samsung moet dus reageren en zal dat doen met de opvolger van de S5, de Samsung Galaxy S6.

De Galaxy-lijn is de voornaamste concurrent van de iPhone en zit normaal gezien op dezelfde lijn of verslaat de iPhone qua specs, design en gebruiksvriendelijkheid, maar de afgelopen jaren kreeg het bedrijf felle kritiek voor het gebruik van faux-metaal plastic in het ontwerp.

Het bedrijf heeft geluisterd naar de kritiek en beloofde dat het zich voor de S6 zou richten op het design met nieuwe materialen en ontwerpen.

De Samsung Galaxy S6 zal dus ultra-dun zijn en een Snapdragon 810 processor hebben die in veel van de meest krachtige Android-apparaten zit. Samsung zal wel een eigen chip gebruiken want de Snapdragon chip kreeg veel kritiek door oververhittingsproblemen.