Belg Cedric Dumont met wingsuit-vlucht langs de piramiden van Gizeh

Op 29 januari werd in het Egyptische luchtruim boven Gizeh een IFO (Identified Flying Object) waargenomen. Na een vrije val ging het object over tot een wingsuit-vlucht om tot slot met open parachute door het meest buitengewone luchtruim ter wereld te zweven en veilig te landen aan de voet van een van de meest wonderbaarlijke bouwwerken op deze planeet.

Het ging om Belg en Red Bull-atleet Cedric Dumont die als eerste persoon ooit een wingsuit-vlucht maakte langs de wereldberoemde piramiden van Gizeh. Het zicht was zodanig spectaculair dat Cedric na zijn parachute ook het vizier van zijn helm opende om nog beter van het adembenemende uitzicht te kunnen genieten. Dat heet dan ‘the best seat in the house’ hebben… Van zodra hij voet aan de grond zette in Khafre, tussen Khufu en de piramide van Menkaure, kon de 43-jarige atleet zijn emoties en vreugde niet bedwingen.

Het was niet Dumont’s eerste bezoek aan Egypte. In 2012 ondernam de Belg een poging tot BASE jump van de Caïro Tower, die echter geannuleerd werd omwille van een risicovolle, te strakke wind. Met vol vertrouwen in het vernieuwde klimaat en de ongeëvenaarde toeristische attracties van Egypte en met de nodige steun van de Egyptische Ministeries van Defensie, Sport, Jeugdzorg en Oudheden en het Algemeen Secretariaat, keerde hij er gisteren terug om boven een van de klassieke zeven wereldwonderen een nieuw hoofdstuk te schrijven in de geschiedenis van het wingsuit-vliegen.