Armste president ter wereld geeft lifter een rit

Een lifter kon zijn ogen niet geloven toen een wereldleider stopte en hem een lift aanbood. Gerhald Acosta was op weg naar huis van zijn werk in een papierfabriek in het zuidwesten van Uruguay. “Er waren al meerdere auto’s gewoon voorbijgereden toen er een SUV met een nummerplaat van de regering stopte,” schreef hij op Facebook. Tot zijn grote verbazing bleken de Urguyaanse president Jose Mujica en zijn vrouw, senator Lucia Topolansky, in het voertuig te zitten.

“Ik zag meteen dat het de president was met zijn vrouw en Manuela, hun hond,” vertelde Acosta aan El Observador. “Ik kon mijn ogen niet geloven dat de president me een lift gaf.” President Mujica was op weg naar huis toen hij Acosta oppikte. De lifter zei dat Mujica bezorgd was en zich afvroeg waarom Acosta een lift nodig had.

Hoewel de rit kort was, werd Acosta geraakt door het gebaar van het bekende paar.

“Toen ik uitstapte, bedankte ik hen overvloedig omdat niet iedereen zomaar iemand helpt op de weg en je verwacht dat al helemaal niet van een president,” zei Acosta.

President Mujica staat bekend om zijn daden van mededogen. Tijdens een televisie-interview in Montevideo vorig jaar, pauzeerde de president om een man in nood geld te geven. De leider kreeg zelfs de titel van ’s werelds armste president. Dat komt omdat Mujica besloten heeft om 90% van zijn salaris te doneren aan goede doelen. “Ik kan prima overleven met het bedrag dat ik overhoud. Ik moet wel want er zijn veel Uruguayanen die met veel minder moeten overleven.”