Angelina Jolie is de meest bewonderde vrouw ter wereld

Angelina Jolie heeft de Nobelprijswinnaar voor de Vrede Malala Yousafzai, Hilary Clinton en zelfs The Queen achter zich gelaten in de verkiezing tot de meest bewonderde vrouw ter wereld. Volgens een nieuwe peiling van YouGov waaraan 25.000 mensen deelnamen, verdient de actrice, regisseur, moeder en VN-gezant het meeste respect internationaal.

BRITAIN-YEAR-2014-INFLUENTIAL-PEOPLE-FILES

De 39-jarige Jolie is net klaar met het regisseren van Unbroken, een veelgeprezen film over de Tweede Wereldoorlog, en bezoekt al sinds 2011 oorlogsgebieden in de hele wereld. Op de tweede plaats kwam Malala Yousafzai te staan. Het 17-jarige Pakistaanse schoolmeisje die de aanslag door de Taliban overleefde, won de Nobelprijs voor de Vrede dit jaar. De jongste Nobelprijswinnaar is een pleitbezorger voor het onderwijs en de vrouwenrechten in haar geboorteland Pakistan. Ze blogt daar al over sinds ze 11 jaar oud is. Hilary Clinton, de voormalig Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, vervolledigde de top 3.

De peiling werd in 23 landen uitgevoerd en de resultaten waren overal verschillend. België behoorde niet tot de deelnemers.

MAW