Imgur lanceerde de gemakkelijkste GIF-maker ooit

De liefde van het internet voor de GIF is ongekend. Er zijn blogs, zoekmachines en apps gewijd aan het delen van de kleine videobestanden. Maar de meesten onder ons hebben geen idee hoe ze zelf een geanimeerde GIF creëren.

Imgur heeft besloten dat probleem op te lossen. Het bedrijf lanceerde gisteren de eenvoudigste GIF-maker die je maar kan bedenken. Met de tool kun je bijna elke video nemen en hem omzetten naar een bewerkt geanimeerd beeldbestand.

Je uploadt je link, kiest de tijd die je wilt knippen, voegt tekst toe indien je dat wil en daarna sla je je bestand op. Het resultaat is een GIF-bestand dat je kan downloaden en delen met je vrienden.

“Met Video To GIF tonen we dat het maken van GIF’s kinderspel is,” zei Sam Gerstenzang, het hoofd van Imgur. “We geven een instrument aan een hele nieuwe generatie GIF-makers dat eenvoudig genoeg is voor beginners, maar ook genoeg te bieden heeft voor doorwinterde redacties.”

Om je eigen GIF te maken, bezoek je simpelweg imgur.com/vidgif  en plak je de link naar de video waarvan je een GIF wil maken.

Screen_Shot_2015-01-28_at_3_56_37_PM

We nemen bijvoorbeeld een voetbalfragment uit de oude doos: het doelpunt van Zidane in de finale van de Champions League in 2002.

Als de video klaar is met uploaden, schuif je de navigatiebalk naar de tijd die je wil veranderen in een GIF en daarna voeg je eventueel een tekstje toe.

Zidane

Als je klaar bent, dan klik je op Create Gif en dan zul je voorzien worden van een aantal links die het eenvoudig maken om je creatie te delen met de wereld.