Canadese man mist jackpot van 27 miljoen door 7 seconden

Een Canadese man liep een jackpot van 27 miljoen dollar mis omdat zijn deelnameformulier zeven seconden te laat was afgedrukt. Het Hooggerechtshof van Canada oordeelde dat de Joel Ifergan geen recht heeft op de jackpot. De man besteedde 100.000 dollar aan juridische kosten voor zijn zaak die zeven jaar duurde.

Ifergan kocht op 23 mei 2008 twee kaartjes voor de Lotto Super 7 Draw, een wekelijkse Canadese loterij die nu niet meer bestaat. Hij deed dat om 20:59, exact 1 minuut voor de deadline. Zijn eerste kaartje werd gedrukt voor de trekking van 23 mei, maar zijn tweede kaartje werd zeven seconden na 21:00u gedrukt en telde dus mee voor de trekking op 30 mei.

Helaas voor Ifergan had zijn tweede deelname de winnende combinatie voor een jackpot van 27 miljoen dollar, maar Loto-Quebec wees het lot af omdat het niet de juiste datum had. De jackpot werd daarop toegekend aan iemand anders.

Ifergan beweerde dat hij de helft van de jackpot zou moeten krijgen omdat zijn kaartjes wel voor de deadline waren gekocht en dat het drukproces schuldig was aan zijn verloren winst. Het Hooggerechtshof oordeelde echter anders.