Sennheiser stapt mee in Project Ara van Google

Internetgigant Google is onder de noemer Project Ara al een tijdje bezig aan de modulaire smartphone. Modulair betekent dat je begint met één basisonderdeel en voor de rest de telefoon zelf samenstelt zoals jij dat wilt, met allerhande verwisselbare onderdelen. Google maakte een tijdje terug bekend dat de eerste prototypes ergens dit jaar verkrijgbaar zullen zijn in Puerto Rico. Sennheiser deed dit weekend nog een duit in het zakje van Project Ara door een glimp van hun Audiobloks te tonen.

Sinds 2013 werkt Google samen met het Nederlandse Phonebloks voor de ontwikkeling van hun modulaire smartphone. Sennheiser, een bekende Duitse producent van geluidsapparatuur, werkt op zijn beurt ook samen met Phonebloks voor de Audiobloks. De Audiobloks zijn verwisselbare modules die zich toeleggen op een betere geluidservaring voor de gebruiker.

Sennheiser stelde dit weekend twee Audiobloks voor: ‘amphion’ en ‘proteus’. Vanuit de Phonebloksgemeenschap is er blijkbaar een enorme vraag naar de mogelijkheid om kwaliteitsvol geluid af te spelen met de smartphone. Amphion moet daarop het antwoord bieden. De module is uitgerust met een ruisarme microfooningang en een versterker zodat je muziek luid en helder kan opnemen en afspelen.

Daarnaast beschikt amphion ook over een kleine processor. Die is verantwoordelijk voor telefoongesprekken en waarschijnlijk ook voor de equalizer en andere geluidseffecten. De processor zal herprogrameerbaar zijn, zodat iedereen ermee kan experimenteren.

De proteus-module bevat twee audio-aansluitingen waarop je twee hoofdtelefoons kan aansluiten. Zo kan je eenvoudig samen met een vriend naar muziek luisteren, zonder de buitenwereld te storen. Sennheiser ziet er nog andere mogelijkheden in, zoals het opnemen van geluid uit alle richtingen.

Het zal nog een tijdje duren voordat de smartphone van Project Ara op de markt verschijnt, maar de Audiobloks geven alvast een interessant voorproefje van de mogelijkheden.