Epische ruimtedocumentaire van Google staat gratis op YouTube

Google heeft zijn eigen mini-documentaire vol speciale effecten over de geschiedenis van de Lunar Exploration gelanceerd op YouTube. De documentaire, getiteld Back To The Moon For Good – The New Space Race, geeft extra achtergrondinformatie over de Lunar XPrize wedstrijd, die ontworpen is om concurrerende teams te inspireren als eerste met een ruimtevaartuig op de maan te landen.

De film duurt 24 minuten en werd ingesproken door film en televisiester Tim Allen. Hij neemt de kijker mee door de hele geschiedenis van de Lunar Exploration met behulp van 3D-beelden, kleurrijke infografieken en goed ontworpen animaties waardoor je je midden in de actie waant.

Onderwerpen die normaal gesproken als saai worden betiteld – zoals de uitleg waarom ruimtemissies naar de maan waardevol zijn voor de toekomst –  worden tot leven gewekt door de artistieke pracht van de film. Back To The Moon For Good – The New Space Race komt minder over als een geschiedenisles en meer als een dramatische samenvatting van een episch avontuur en is daarom een video je zeker moet kijken.