Apple Watch vanaf april te koop

Warm je polsen op, want hij komt er eindelijk aan. De Apple Watch zal vanaf april beschikbaar zijn voor de consument. Dat zei Tim Cook, de CEO van Apple, gisteren tijdens een gesprek met investeerders en analisten. Tot nu toe was Apple alleen maar vaag geweest over de release datum die ‘ergens in het voorjaar van 2015’ zou zijn.

De Apple Watch zal in drie verschillende stijlen uitkomen. De duurste versie is ingelegd met 18-karaat goud. Je zal het horloge kunnen aansluiten op je iPhone. Er wordt verwacht dat de Apple Watch een prijs van ongeveer 300 euro zal hebben. De gouden versie kost naar schatting 4400 euro, maar de officiële prijs werd nog niet bekend gemaakt.

Wat kun je met de iWatch doen?

Het eerste draagbare gadget van Apple toont berichten, Facebook-updates en vereenvoudigde apps. Het elimineert de noodzaak om constant onze smartphone uit onze broekzak te halen om te controleren of er een melding is binnengekomen.

Er zijn meer dan een dozijn manieren om te communiceren met het horloge. De iWatch blinkt vooral uit in handigheid en gebruiksvriendelijkheid. In tegenstelling tot de grote iPhone 6 en de nog grotere iPhone 6 Plus is de iWatch een compact en klein draagbaar gadget.

apple-watch-apps-650-80

Heb je geen tijd voor een telefoontje van een telemarketeer? Geen probleem, met de iWatch negeer je eenvoudig meldingen terwijl je bezig bent met belangrijkere zaken.

Er zijn ook vereenvoudigde versies van de applicaties gemaakt voor de Apple Watch. In de video zagen we onder andere iMessages, Gezondheid, Agenda, Weer, E-mail, Foto’s en Apple Pay.

Het aantal applicaties stijgt constant en dus heeft Apple ervoor gezorgd dat gebruikers eerst de functionaliteit van een applicatie op hun horloge kunnen testen alvorens ze beslissen om de applicatie te kopen.