Opblaaskerk een sensatie in Duitsland

Pim Bottenberg is een enorme hit aan het worden in Duitsland met zijn opblaaskerk waarin er 100 gasten kunnen tijdens een bruiloft. Vader en zoon Pim en Wessel Bottenberg staan al een aantal jaren met hun opblaasbare kerk op festivals. De kerk wordt ongeveer 12 meter hoog, 20 meter lang en 8 meter breed wanneer ze volledig is opgeblazen.

Een klein artikel in een Duits dorpsblad heeft echter voor internationale bekendheid gezorgd, want niet veel later hingen de nationale zenders ZDF en WDR aan de telefoon. Waar Bottenberg met de kerk ook komt, het opvallende opblaasgebouw geniet altijd veel belangstelling. “In Nederland wordt hij voor 20% gebruikt voor kerkelijke activiteiten zoals een mis of bruiloft en 80% voor feesten en andere activiteiten. In Duitsland zijn ze conservatiever. Daar is het precies andersom.”

media_xll_2733019

De opblaaskerk weegt 800 kilo, maar staat binnen een paar uur overeind. Het geheel is te huur voor 1000 tot 1500 euro, afhankelijk van de weg die Bottenberg ermee moet afleggen. De ondernemers hebben vanwege het success nog een nieuwe opblaaskerk gefabriceerd. Deze is volledig roze. “Zo lelijk dat het weer mooi wordt, maar voorlopig wordt ze alleen in Nederland gevraagd, want in het buitenland vatten ze roze kerk als een verkeerd signaal op.”