Deze draagbare oplader werkt op gas

Mensen die hun smartphone of tablet bijzonder veel gebruiken zijn ongetwijfeld al geconfronteerd geweest met een te korte batterijduur. Sommige mensen hebben daarom misschien al een draagbare batterij aangekocht, zodat ze het toestel onderweg kunnen opladen. Maar ook die batterij moet opgeladen worden aan het stopcontact en dat neemt weer een tijdje in beslag. Het Duitse bedrijf eZelleron komt nu op de propppen met Kraftwerk, een apparaatje dat je toestellen oplaadt en nooit een stopcontact nodig heeft.

Kraftwerk is vergelijkbaar met een draagbare batterij, maar toch ook helemaal anders. Zo’n batterij slaat elektriciteit op en als het ding leeg is, moet je het weer opladen via het stopcontact. Kraftwerk slaat geen elektrische energie op, maar wekt het op. Het apparaatje draait op gas, zoals bijvoorbeeld aanstekergas. Een brandstofcel binnenin zet dat gas om naar elektrische energie, zodat je een toestel via usb kan opladen zonder dat er ooit een stopcontact bij komt kijken.

Kraftwerk levert zo constant twee watt op, tot een maximumpiek van tien watt. EZelleron schat dat je met één gevulde Kraftwerk elf keer een iPhone kan herladen, goed voor ongeveer twee weken dus. Nadien kan je het apparaatje vullen in enkele seconden met aanstekergas en je kan er weer twee weken tegen. Dat gas is bijna overal ter wereld te verkrijgen en niet duur. Gas weegt bovendien minder dan de materialen van zo’n batterij en is het ook nog eens draagbaar.

Op dit moment is eZelleron via Kickstarter op zoek naar het nodige kapitaal om de productie te kunnen starten. Hun streefdoel van 450.000 euro hebben ze al ruimschoots gehaald, dus Kraftwerk zal sowieso geproduceerd worden. De Kickstartercampagne geeft nu nog de kans om een Kraftwerk goedkoper op de kop te tikken. Zo krijg je er eentje als je 99 dolar (88 euro) stort aan het Kickstarterproject. Een aardige korting als je weet dat de verwachte winkelprijs rond 132 euro zal liggen.

Het Duitse bedrijf verwacht dat Kraftwerk in december dit jaar op de markt zal verschijnen.