Facebook lanceert nieuwe app voor smartphones met slechte verbindingen

Facebook heeft in stilte een app gelanceerd in een aantal landen in Azië en Afrika (Bangladesh, Nepal, Zuid-Afrika, Nigeria, Soedan, Sri Lanka, Vietnam en Zimbabwe). Het gaat om Facebook Lite, een vereenvoudigde versie van de mobiele website van het sociaal platform, die zicht richt op mensen met low-end Android-apparaten in de opkomende markten waar de verbinding niet altijd snel en stabiel is.

De applicatie werd gelanceerd in een beperkt aantal landen met het oog op een verdere uitbreiding naar andere regio’s, maar een zekerheid is een bredere lancering niet. Facebook wil eerst rustig haar project evalueren en bekijken of het de moeite waard is.

Facebook lanceert nog een app omdat de verkoop van smartphones in India stijgt. Het was zelfs de snelst groeiende markt in Azië in kwartaal 3 van 2014, terwijl er ook in Afrika en Zuidoost-Azië een enorm potentieel is. De reden dat Facebook Lite enkel beschikbaar is voor Android-toestellen is dat het voornamelijk die toestellen zijn die veel verkocht worden in de landen waar de app gelanceerd werd.

De eerste respons is overwegend positief. De applicatie werd al 10.000 keer gedownload en krijgt een rating van 4.6 op 5. De vroege gebruikers lieten ook al weten onder de indruk te zijn.