Van de slaapkamer tot Graspop dankzij Red Bull Bedroom Jam

Heb jij ambities om een echte rockster te worden? Nu is hét moment om dat doel kracht bij te zetten. Red Bull Bedroom Jam is immers weer van start gegaan, en dit jaar nemen jonge Belgische bands het gedurende acht weken tegen elkaar op voor de ultieme prijs: een muziekcarriére!

Belgische bands (met een gemiddelde leeftijd van maximum 30 jaar) kunnen zich vanaf nu inschrijven op de site van Red Bull Bedroom Jam. Door middel van online buzz moeten de bands in de wekelijkse top tien zien te geraken, want elke week zal de achtkoppige jury uit de top tien een winnaar kiezen en dat gedurende acht weken. Bovenop die acht weekfinalisten worden door de jury nog twee wildcards geselecteerd.

Gloednieuw dit jaar: de finalisten krijgen een uitgebreid en interactief begeleidingspakket aangeboden. Zo mogen de tien weekwinnaars tijdens een Late Nite Session in de Floyd-muziekstudio’s van jurylid Guus Fluit een korte set professioneel opnemen, die de dag nadien gedeeld wordt op Soundcloud en de sociale media.

Op 4 april mag elke finalist een korte set van drie songs spelen voor de voltallige jury in concertzaal KERK in Gent. Nadien krijgen ze een maand lang professionele begeleiding, met PA-repetities, social media clinics, PR-advies en technische workshops.  Zo krijgt elke finalist de kans om op korte tijd een gigantische sprong voorwaarts te nemen.

Een maand later, op 10 mei, moeten de finalisten dan hun vooruitgang tonen tijdens de grote finale in Trix in Antwerpen. De jury en vertegenwoordigers van Graspop en Les Ardentes beslissen daar wie op de affiche van één van beide festivals belandt. Drie bands krijgen de kans om op Graspop te spelen, twee andere mogen hun kunnen vertonen op Les Ardentes.

Maar daar houdt het nog niet op. In het najaar volgen er nog diverse aftershows en optredens in clubs als De Kreun, Trix en Reflektor voor de finalisten van Red Bull Bedroom Jam. Uiteindelijk beloont de jury één groep met de kans om een volledig album op te nemen in de Red Bull Studio’s in Londen!

Schuilt er een rockster in jou? Surf dan naar www.redbullbedroomjam.be voor meer info en de inschrijving. Geen muzikale ambities? Geen probleem, je kan op de site ook jouw favoriete band ondersteunen en hen naar de finales helpen!