ShipYourEnemiesGlitter.com werd verkocht voor 85.000 dollar

Het verhaal rond de website die op één dag wereldwijd bekend werd, is tot een einde gekomen. ShipYourEnemiesGlitter.com werd verkocht voor 85000 dollar op Flippa. Matthew Carpenter, de 22-jarige Australiër, is niet langer eigenaar van de website. De nieuwe eigenaar is onbekend.

Een bedrag van 85.000 dollar is niet slecht voor een site die op een paar uur in elkaar werd gezet. Carpenter werd wereldberoemd toen de website viraal ging. “We begonnen op 12 januari en hebben sindsdien 2,5 miljoen bezoekers gehad, en werden 415.000 keer vermeld op Facebook. De website speelde verder een hoofdrol in de hele wereld zowel online als in print, op de radio en op tv. Hij werd zelfs genoemd in de laat avond talkshows,” schreef Carpenter. “Toen hij een paar uur online was, kregen we al meer dan 2000 bestellingen die iets meer dan 14000 euro opleverden.”

Maar Carpenter zag al snel de keerzijde van de medaille en een dag later stond de website te koop. “Ik ben 22 jaar en ik wil niet mijn hele leven glitterbommen maken en versturen naar verre landen.”

De nieuwe eigenaar beschikt over de website, het domein en alle bestanden. Hij kreeg ook de e-mails die Carpenter ontving van journalisten en bedrijven.