Cannelloni met drie kazen

door
Joris
Leestijd 2 min.

Ovenschotels bieden het grote voordeel dat je de afwas tot een minimum beperkt en dat je ze ruim op voorhand kan maken, wat vooral handig is als je gasten over de vloer krijgt. De typisch Italiaanse cannelloni zijn altijd een winner, zeker als je ze netjes gratineert met een smakelijk laagje gesmolten kaas.

Stap 1: de tomatensaus

Stoof de fijngesnipperde ui, de chilipeper en de teentjes look aan in wat olijfolie. Voeg de tomatenblokjes en het bouillonblokje toe en laat zonder deksel minstens een half uur sudderen op een laag vuur. Voeg wat fijngesneden peterselie (of basilicum) toe en mix de saus met een staafmixer. Laat de saus nog een half uur sudderen op de laagst mogelijke stand. Kruid af met zout naar smaak.

can1

 

Stap 2: de vulling

Doe het gehakt in een kom en voeg het paneermeel, het ei, fijngesneden peterselie (zonder steeltjes), de Parmezaanse kaas, peper en zout en een scheut olijfolie toe. Kneed het geheel met je handen of een vork tot een consistente massa, doe er wat vershoudfolie over en laat de vulling in de koelkast rusten terwijl de tomatensaus suddert.

can2

Stap 3: de schotel afwerken

Vul de cannelloni met de gehaktmengeling. Duw de vulling goed aan om ervoor te zorgen dat er geen ‘luchtgaten' vallen en plaats de cannelloni vervolgens naast elkaar in een met olijfolie ingesmeerde ovenschaal. Eenmaal de ovenschaal vol, overgiet je de cannelloni rijkelijk met tomatensaus. Strooi ter afwerking de kazenmengeling over de saus en laat de schotel een half uur lang garen in een voorverwarmde oven op 180 graden. Om een mooi bruin korstje te krijgen, kan je de laatste vijf minuten overschakelen op de grill-stand.