Cruisen is voor iedereen!

Het gemak van volpension, de diverse faciliteiten van een resort, de absolute rust op zee, op korte tijd heel wat steden of eilanden bezoeken… De grote diversiteit van zo’n gigantisch schip garandeert plezier voor iedereen. Bovendien heeft elke rederij nog eens zijn eigen specialisatie en verschillende schepen. Zo is elke cruise steeds weer een unieke belevenis. Hieronder geven we je een overzicht van enkele grote cruisemaatschappijen uit het aanbod van Neckermann.

 

Het hele jaar zomer

Costa Cruises, de grootste cruisemaatschappij van Europa heeft natuurlijk een grote en gevarieerde keuze aan vaarschema’s maar op elk schip vind je de kenmerkende gemoedelijkheid terug. De schepen zijn fascinerend gebouwd en weten steeds te verrassen terwijl je naar de mooiste aanleghavens vaart.

Comfort en plezier staan voorop bij Costa Cruises en dat merk je aan de infrastructuur: comfortabele kajuiten, fitness- en wellnessruimtes, bars en restaurants. Boven zijn er elke avond verschillende themafeesten en muzikaal entertainment. Het amusement is voor alle leeftijden, zowel aan boord als aan land. Het maakt van Costa Cruises dé rederije om met het ganse gezin een cruise te maken.

Een greep uit de bestemmingen van Costa Cruises: de Baltische Staten, de Caraïben, de Middellandse Zee of het Midden Oosten.

 

Culinair en informeel

MSC Cruises is het cruisedepartment van de containergigant MSC. De cruiserederij is volledig in Italiaanse handen en de sfeer is er dus zeer vlot en informeel, maar ook professioneel en gastvrij.

Bij MSC Cruises zetten ze zich elke dag in om jouw smaakpapillen te verwennen. Of het nu gaat om het galadiner of een snack aan het zwembad, de keuken laat je steeds van de lekkerste gerechten proeven. Bovendien heb je er een ruime keuze tussen verschillende restaurants en buffetten.

Er is ook een ruime variëteit aan entertainment aan boord. Zo is er een casino, kan je genieten van wervelende shows in het theater en dansen tot de vroege uurtjes in de dancing. Voor de kinderen is er aangepaste animatie voor verschillende leeftijdsgroepen. Er worden spelletjes, sportwedstrijden en feestjes georganiseerd, zodat de kinderen zich geen moment moeten vervelen. Bovendien reizen kinderen jonger dan 18 jaar gratis mee in de kajuit van twee betalende volwassen. Voor hen moeten er enkel haventaksen en transfers betaald worden.

Een greep uit de bestemmingen van MSC: Canarische Eilanden, de Caraïben, de Griekse eilanden, de Middellandse zee of het Midden Oosten

 

Sportief Cruisen

Wie zich zelfs tijdens de vakantie sportief wil inspannen kan terecht bij de Duitse rederij AIDA Cruises. Er heerst een informele, ontspannen en sportieve sfeer aan boord van de AIDA-schepen, waar de voertaal Duits is.

De nadruk ligt er op sportiviteit, wat te merken is aan de uitgebreide sportfaciliteiten aan boord. Zo kan je er basketballen, golfen, nordic walken of aan spinning en conditietraining doen. Je kan aan boord zelfs duiklessen volgen. Veel uitstappen bevatten bovendien sportieve elementen. Bestemmingen kan je vaak ook verkennen per fiets in plaats van met een taxi of bus.

Daarnaast zijn er kortingen voor kinderen die samen met de ouders een hut delen. Een cruise met AIDA is dus een uitstekende keuze voor gezinnen en sportieve koppels.

Een greep uit de bestemmingen van AIDA: Canarische Eilanden, de Middellandse Zee, het Midden Oosten of Scandinavië.

 

Geschiedenis en elegantie

Met een naam als Holland America Line zou je vermoeden dat dit een Nederlandse rederij is. Dat was het vroeger ook, maar tegenwoordig is de cruiserederij in Amerikaanse handen. De Holland America Line heeft een rijke geschiedenis als een scheepvaartbedrijf waarmee heel wat Nederlanders emigreerden naar de Verenigde Staten.

Die geschiedenis kan je nu nog aan boord ontdekken. Zo bevat de MS Rotterdam, het zesde schip onder die naam en het boegbeeld van de huidige vloot,  heel wat kunst, antiek en fascinerende souvernirs van alle voorgaande Rotterdam-schepen. De waarde van de kunstcollectie op de MS Rotterdam wordt maar liefst op twee miljoen dollar geschat.

Daarnaast wordt er op alle schepen een elegante, bekroonde service aangeboden die hoort bij een klassieke cruise. Je kan er genieten van de ruime teakhoutten dekken, panoramische uitzichten, verfijnde maaltijden, verrijkende activiteiten en recent verbeterde passagiershutten en openbare ruimtes. Kortweg, een tijdloze cruise, geperfectioneerd voor een nieuwe generatie.

Een greep uit de bestemmingen van Holland America Line: de Noorse Fjorden of het Verre Oosten

 

Luxueus genieten

Bij Celebrity Cruises draait het helemaal om jou. Ze bedenken er steeds nieuwe en speciale manieren om jou te verwennen. Deze cruiserederij wordt dan ook beschouwd als de beste ter wereld in de categorie van de grote schepen.

Celebrity Cruises staat bekend voor hun ongeëvenaarde service, aandacht voor details en de uitstekende keuken aan boord van al haar schepen. Bovendien beschikken de schepen over bekroonde spa en healthfaciliteiten om je te verwennen. Van verzorgende behandelingen, massages en rituelen van overal ter wereld tot de stoomkamer van de Perzische tuin en de zoutwaterjets van het verwarmde thalassostherapiebad. Het mag duidelijk zijn, deze cruises zijn één en al verwennerij.

Een greep uit de bestemmingen van Celebrity Cruises: de Caraïben, de Griekse eilanden, de Middellandse Zee, het Verre Oosten of Zuid-Amerika

 

Freestyle cruisen

In 2000 lanceerde Norwegian Cruise Line het concept ‘Freestyle Cruising’. Daarbij staat flexibiliteit en vrijheid voorop. Zo kan je er eten waar, wanneer en met wie je wil, zonder enige dresscode. De kledij aan boord is dus steeds informeel, zelfs tijdens de diners. Naast de twee hoofdrestaurants, die elke dag een ander menu presenteren, zijn er tenminste elf kleinere restaurants met elk hun eigen specialiteit. Keuze in overvloed dus!

De vloot van NCL bestaat bovendien uit zeer moderne schepen met veel verschillende faciliteiten. Zo zijn er kinderclubs aanwezig, ingedeeld per leeftijdscategorie. Uiteraard zijn er voor volwassen ook voldoende activiteiten. Je kan er deelnemen aan een wijn- of kunstseminarie, genieten van een kookdemonstratie, sporten in de fitnessruimte , je laten verwennen in de spa of gewoon zalig niets doen! De keuze is volledig aan jou bij Norwegian Cruise Line.

Een greep uit de bestemmingen van Norwegian Cruise: de Baltische Staten, de Canarische Eilanden, de Caraïben, de Griekse eilanden, de Middellandse Zee of het Panamakanaal.

Heb jij zeebenen en zin om op avontuur te trekken op een gigantisch schip? Op de site van Neckermann vind je een ruim aanbod aan cruises. Momenteel heeft de reisadviseur een actie waarbij de tweede persoon gratis op het schip verblijft als je sommige cruises vóór 1 maart boekt!