WhatsApp brengt web app uit

De populaire berichtendienst WhatsApp gaat haar chat-imperium uitbreiden. De applicatie die door Facebook werd gekocht, zal haar browser-gebaseerde debuut maken met WhatsApp Web. Dat wil zeggen dat WhatsApp ook beschikbaar zal zijn op laptops en PC’s. Maar wordt nog niet te enthousiast, want de app is niet voor iedereen.

Als een dienst voor het internet wordt gebouwd, is het meestal de verwachting dat de dienst voor iedereen toegankelijk is, maar de overstap van WhatsApp naar een web app is beperkt voor een deel van de 700 miljoen actieve gebruikers. Alleen mensen die WhatsApp gebruiken op een Android, Windows Phone of Blackberry-toestel zullen in staat zijn om berichten te bekijken via de Google Chrome-web app.

WhatsApp Web spiegelt gesprekken van de mobiele client en dient dus als verlenging van de telefoonapp zelf. Alle communicatie die via WhatsApp gebeurt, blijft leven op je telefoon. Degenen die toegang hebben tot WhatsApp Web zullen hun WhatsApp moeten synchroniseren met de web app in Google Chrome. Er zal een QR-code verschijnen die gebruikers moeten scannen in WhatsApp met de camera van hun telefoon. Daarna zijn de mobiele client en de web client met elkaar gekoppeld.

Gebruikers die via internet chatten met elkaar, moeten er wel voor zorgen dat de verbinding stand houdt. Als de verbinding verloren gaat, dan sluit de web app automatisch af.