Slapen in buitenbeentjes

door
Joris
Leestijd 1 min.

Een tweepersoonsbed, een badkamer en in het beste geval een balkon. Hotelkamers zien er al snel allemaal hetzelfde uit. Wij verzamelden de leukste plekken om op een originele manier de nacht door te brengen.

Voor waterratten

Wakker worden met een school tropische vissen die door het raam gluurt? De privésuite van het Manta Resort op het eiland Pemba, nabij Zanzibar, is er een voor zeeliefhebbers en waterratten. ‘The Underwater Room', zoals deze suite toepasselijk heet, bevindt zich 250 meter voor de kust en bestaat uit drie verdiepingen. Slapen doe je vier meter onder zeeniveau, met zicht op het koraalrif, zonnen doe je in open zee op de bovenste etage. Op de dag van aankomst brengt een bootje je naar je privé-eiland. Voor al die luxe moet je natuurlijk wel wat overhebben, een nachtje in dit onderwaterparadijs kost 1.500 dollar.

En ook: Een privé-eiland van een heel ander kaliber is Spitbank Fort. In het midden van The Solent, een zeestraat die het eiland Wight scheidt van het Engelse vasteland, vind je dit oude zeefort, dat ooit de haven van Portsmouth moest beschermen tegen aanvallen van Napoleon III. Op het dak vind je een sauna en een zwembad. Vanaf 560 pond, of 730 euro, per nacht.

Voor ontdekkingsreizigers

In volle Koude Oorlog vervoerde dit Russische vliegtuig de leiders van de DDR, nu breng je er – o, ironie – met twee een bijzonder luxueuze nacht in door. Deze Iljoesjin 18 uit 1960 is veertig meter lang, en heeft een pak meer weelderige snufjes dan zijn vorige eigenaars ooit zouden hebben goedgekeurd. Airplane Suite in het Nederlandse dorp Teuge, dichtbij Apeldoorn, heeft een jacuzzi, infraroodsauna, minibar én een cockpit waar je je pilotendromen kunt laten uitkomen. Vanaf 350 euro per nacht is dit vliegtuig helemaal van jou.

En ook: Logeren in een vliegtuig is voor doetjes, echte durvers trekken The Mine Suite in Zweden in. Met zijn 155 meter onder de grond is dit de diepste hotelkamer ter wereld. Gsm's werken hier niet, en het hele jaar door is het in de historische Sala-zilvermijn zo'n twee graden, maar laat dat je vooral niet tegenhouden. Tenzij je serieus last hebt van claustrofobie, natuurlijk. Je betaalt 4.890 Zweedse kronen voor een nacht, omgerekend zo'n 520 euro.

Voor dromers

In het natuurreservaat Huilo-Huilo in Chili staat een hotel dat zo lijkt weggelopen uit een sprookje. Uit het dak van de bergachtige Montaña Mágica Lodge, die twaalf kamers telt, komt een waterval die langs de muren loopt. Het hotel werd vernoemd naar Thomas Manns beroemde roman ‘De Toverberg', en werd gebouwd door ambachtslieden uit de omliggende dorpen in het Patagonische regenwoud. Vanaf 250 euro per nacht.

En ook: Nog sprookjesachtiger, maar dan veel dichter bij huis, is La Balade des Gnomes in Durbuy. Alle kamers zijn aangekleed alsof het filmdecors waren, van een trollenhut tot de maanlanding. Je kunt er trouwens ook overnachten in een echt paard van Troje. Vanaf 115 euro per nacht.

 

Door Eldrid Deleu