Page 3-girl maakt na 4 dagen comeback in The Sun

door
Roald
Leestijd 1 min.

Lezers van The Sun hebben het amper een week moeten doen zonder de beruchte page 3-girl. Vandaag maakte Nicole van Bournemouth met ontblote borsten en een suggestieve knipoog een einde aan de speculatie dat de Britse tabloid de cotnroversiële rubriek had afgevoerd na 44 jaar.

De krant publiceerde sinds vrijdag geen foto's meer van topless modellen op pagina 3, maar onder de kop 'Verduidelijkingen en Correcties' publiceerde The Sun vandaag opnieuw een topless foto van het 22-jarige model Nicole van Bournemouth. "Naar aanleiding van recente berichten in alle andere media, willen we duidelijk maken dat dit Page 3 is en dat dit een foto is van Nicole, 22, uit Bournemouth," stond er te lezen op de pagina.

De No To Page 3-actiegroep, die de afschaffing van de Page 3-girl willen omdat deze seksistisch en vrouwonvriendelijk zou zijn, verklaarde eerder al dat de strijd nog lang niet gestreden was. Een woordvoerder tweette dat de strijd terug kon beginnen. Hij bedankte daarnaast The Sun voor alle publiciteit die ze aan de campagne hebben gegeven.

The Sun had in stilte de page 3-girl afgevoerd, maar bevestigde nooit officieel dat dat voor altijd zo zou zijn.