De route tot den BX

Hoe raken de Brusselse ketten van de schoolbanken op de terreinen van den BX? Met alle mogelijke middelen, zo blijkt.

Mehdi (U9): ”Ik pak de bus 42 of 50 bij mijn school in Sint-Gillis. Vandaar reis ik een kwartier tot de voetbal. Meestal doe ik die route met mijn oudere broer.” Op dinsdag en vrijdag trainen de U11 in Vorst. Coach Edgar Gomes, die de U11 onder zijn hoede heeft, kan niet klagen over de stiptheid van zijn spelers. “In het begin van het seizoen heb ik erop gehamerd dat ze stipt om zes uur op het veld moesten staan. Na enkele weken zat de routine erin.”

Het wekelijkse traject van Bahaliyou en Amin (U11) is een mooi voorbeeld hoe je je in Brussel efficiënt voortbeweegt. Met het openbaar vervoer, te voet, met de fiets of als het moet met de auto. Hoewel beide spelers van andere hoeken van de stad komen, doen ze er even lang over om tot het sportcomplex Bempt te geraken. Belkir, vader van Amin: “Persoonlijk heb ik niet vaak problemen om mijn zoon te brengen. Zelfs te voet geraak ik hier. Met de auto duurt het een klein kwartier.

Of er vaak spelers te laat komen? Bijna nooit, ze zijn gemotiveerd en spelen hier dus graag. “Voor Bahaliyou (U11) is het niet altijd even gemakkelijk om op tijd te komen. “Dat komt omdat ik mij thuis niet snel genoeg omkleed. Door het verkeer kom ik bijna nooit te laat, daar maak ik mij geen zorgen om. Ik pak de tram, aan het zuidstation. Tram 82 tot Drogenbos Kasteel en aan de halte Max Waller stap ik af. Samen met mijn mama. Onderweg stapt er wel altijd een vriend van de voetbal op. Zo lijkt de rit minder lang.”

 

Vlaanderen verbeelding werkt_vol